the word's on the streets and it's on the news.

Undertecknad längtar till:
Sommarens mesta höjdpunkt.



walk of shame.

Jag hade tagit vad som kändes som en miljarrrd smärtsamma steg i milshöga klackar hem från Stocken. Nu satt jag i trapphuset med ömmande fötter, utan hopp om livet; Jag hade nyss upptäckt att hemnycklarna inte hade fått följa med ut och svira. Och jag kunde riktigt höra hur de hånskrattade så att de skallrade innanför dörren. "Hi hi hi! Där fick du, din glömske fan!"

Jag sjönk ner över trappstegen, men reste mig hastigt igen. Att sova i trapphuset är inte OK. Jag. kunde. inte. ringa. på. dörrklockan. Jag skulle bli så sjukt grinig själv om mina roomies skulle komma hem mitt i natten och förvänta sig att jag skulle komma och öppna dörren för att de varit överjävligt glömska och lämnat nyckeln hemma.

Nej. Natten spenderades i M's extra tältsäng, efter förtäring av tre fiskpinnar med remouladsås som min frälsare tillagat. Morgonen spenderades knallandes från Luthagen till Triangeln; i gårdagens klänning, med M's fem nummer för stora sneakers på fötterna och fotdödardonen i hand.

Vad har jag då lärt mig av det här? Jo. Att nycklar är ett satans jävla påfund. Vad hände med the good old 'Sesam, öppna dig'?


it’s a little thing like a child’s pure revelation.

Tentan är över. Det gick bra. Livet är bra.



mcfail.

McQuail är down for the count!



BOYAKA!

mammapappatitta!

Mina betyg på kursen hittills trillade in igår:



Full pott! Fucking A! Nu gäller det bara att naila sista momentet också..


tentaplugg.

Tentan är på måndag och jag har femtio sidor begrepp att nöta in. Just nu är det en enda sörja av grundlagar och teorier innanför pannbenet och förvirrningen är fullständig. Vad är egentligen presstöd? Tvåstegshypotesen? Public service? Konvergens? Kultivationsteorin? Hest mot folkgrupp? Jösses Somalia. Det här kan gå hur som helst.


i'ts a natural high.

Jag sitter uppkrupen på en stol mitt i rummet och låter solen värma mitt ansikte. Vintern kan dra åt fanders. Det här är fantastiskt och jag vill bara ha vår, vår, vår!


what a wonderful world? del III.

Föresten.

Jag tror fullt ut på slumpen. Jag tror att alla de (tidigare nämnda) val man gör i livet, för in en på banor som bestäms i just den stunden man gör valet.

Life's a ride.

what a wonderful world? del II.

Jag har en del vänner som är troende, och jag respekterar dem och deras tro fullt ut. Vissa är mer religösa än andra och andra är mindre religösa än vissa. Även om jag inte förstår känslan mina vänner har för religionen, så har jag förstått att de finner stöd och glädje i sin tro. Sålänge mina vänner är glada.

Men jag skulle vilja återvända till "Tänk om"-resonemanget. Ni vet; det där med kycklingmackan, hinken och bilen. Tänk på alla små val man har stått inför i livet. Tänk på alla stora val man har stått inför i livet. Tänk om jag aldrig hade börjat spela fotboll när jag var 6? Hade jag då inte börjat idrottsklass? Eller fotbollsklassen på Tyresö gymnasium? Vad skulle jag då haft för vänner? Sådana som var intresserade av att sitta hemma och brodera? Och om man blir som man umgås, hade jag då aldrig gett mig ut för att resa; eftersom mitt största intresse i livet var att sy blomdekorationer på kuddar?

Tänk Butterfly Effect och Sliding doors.

Tänk om tänk om tänk om.

what a wonderful world?

Ibland kan jag inte låta bli att undra hur världen skulle sett ut om det inte fanns några religioner.

Det här inlägget är inte till för att sätta mig på troendes ansikten och fisa. Nej, det är rena spekulationer och "Tänk om"-resonemang. Med all respekt, det är ungefär som när man tänker på alla val i livet som man kunde gjort annorlunda. Tänk om jag hade valt att äta en kycklingmacka istället för en köttbullesmörgås till brunch; Hade livet sett annorlunda ut då? Hade jag legat och krampat i magsmärtor pga nationernas bristfälliga hantering av mat i köket? Hade jag i sådana fall räddats från att kliva ut i gatan och bli påkörd, eftersom jag låg hemma i sängen och returnerade salmonellasmittad kyckling i en plasthink? Tänk om.

Tänk om det inte fanns några religioner. Hade livet sett annorlunda ut då? Hade vi då sluppit terrorismen? Kollektiva självmord? Trakasserier och förföljelse? Hedersmord? Påvar som fördömer aborter på nioåringar som blivit sexuellt utnyttjade av sina styvfädrar? Jag skulle kunna gå djupare in på specifika fall och religioner, men det vore ju dumt. Kränker man religion kan man sitta i skiten. Ordentligt i skiten.

Hur skulle världen sett ut om det inte fanns några religioner? Jag är inte troende, men jag lever efter samhällets regler och normer som ju faktiskt är baserade på Bibeln. Men tänk om Bibeln inte hade funnits? Skulle vi människor ändå kunna handla rationellt? Eller skulle vi leva efter djungelns lag? 

Hur skulle världen sett ut? Tänk om.


män i trikåer.

Jag och Lina sitter på Ekonomikum och drunknar i Mcquails helvetiska formuleringar. Då och då tar vi en facebook- och chokladbollspaus. Ibland unnar vi oss till och med Youtube, där vi skrattar oss till fördärvelse åt Björns tajta, gungande bakdel.



(eller Bennys? Vem fasen kan hålla isär gubbarna?)

evil apples.

Om ni någon gång ser mig i färd att äta ett äpple - säg NEJ! Nej Sanna - du är allergisk. Kasta sen väck frukten och ge mig för all del en dask i bakhuvet.

För om jag äter äpplen så dämmer hela systemet igen av snor. Det rinner och kliar och ögonen svullnar upp. Jag nyser och dräller.

Nej - Avlägsna frukt - Dask.


(Äpplen är även av ondo av den anledningen att de får mig att skriva blogginlägg om just äpplen (wtf?!) samt fotografera mitt äppel-uppsvullna öga, när jag egentligen borde plugga. BUHH for apples!)

ett meddelande till mamma:

Hej mamma!
Jag har bestämt mig - Jag tänker inte jobba i sommar.

Jag tänker sitta på Skinnarviksberget och se båtarna tuffa förbi nedanför. Äta glass på Fjällgatan. Bada från klipporna i skärgården. Sola på en filt i Tyresö slottspark. Dricka öl på Stockholms uteserveringar. Spela dodge på Björngårdsskolan. Åka på festivaler. Busa med Amanda, Nora och Isak.

Jag tänker inte jobba i sommar.

Varför berättar jag det här för dig? Jag vill ju inte låna några pengar av dig. Och jag kommer (förhoppningsvis) inte hänga runt hemma och stöka ner radhuset. Jag kommer inte ens nalla i ert barskåp (bara i nödfall, givetvis).

Jag bara vet att du tycker att jag borde jobba i sommar. Tjäna pengar. Vara vuxen. Men jag vill inte vara vuxen mamma.

Inte i sommar.

Vi hörs! (Antagligen så snart du har läst ovanstående meddelande)
Puss!



kwassa kwassa.

Jag sitter i det kvarhängande broccoli-oset från min medhavda matlåda och diskuterar medias ekonomi med mina basgruppsvänner. Snart är det helg.

Tillbaka till verkligheten. För en stund.

dreaming of revelry.

Veckoplaneringsmöte i soffan på V-dala.
2009-03-02

Närvarande:
Josefina
Michel
Sanna

Protokollsanteckningar:
Tisdag - Aktivitet på olika orter
Onsdag - Bullbak hos Michel (Sanna vill inte baka bullar, utan Mariannekladdkaka. Men äta bullar tänker hon visst göra.)
Torsdag - Stocken (Josse ska inte bli full.)
Fredag - Club Evening på Norrlands (Sanna ska gå all in och Michel viker iväg på kryssning.)
Lördag - Dodgeball (för samtliga) och Rockgask (för Sanna och eftersläpp för övriga mötesdeltagare.)

♥ Uppsala.


piri piri.

En för jävla bra helg i Stockholm. Nöjesguidens prisgala med SDA. Dodge i vinterväder. Soffhäng följt av dB slussen. Barnvagnspromenad i solen med skruttunge.

Missförstå mig inte. Min förälskelse i Uppsala är och förblir total. Jag säger bara att jag längtar hem lite ibland. För att inte tala om hur jag börjar längta till sommaren i storstan.

Parkhäng. Lördagsdodge på söder. Festivalgalenskap. Herregud - ölhäng på debasers uteservering!

Å. Snart så.

RSS 2.0