soffkraschande nattgäster & övergivna adoptionsbarn.

image22

det är alltid mycket roligare i drömmarnas värld.

-14.673,58.

det är inte sant. jag är inte sann.

jag har spenderat 14.673,58 kr på 30 dagar.

de mest bidragande posterna är till synes

shopping 4786 kr (fördömt vare kreditkort)
busskort 2060 kr (SL, jag önskar er matförgiftning och dräggiga passagerare)
diverse uteställen 1777 kr (jag önskar mig stamkundsrabatt och en drinkpappa)

sen då? vart tog resten av kosingen vägen?

klart som korvspad är i alla fall att jag från och med denna stund är satt på en strikt spenderardiet. jag ska inte köpa en minsta pryckel på hela veckan! då exkluderar jag givetsvis öl.


en nypa lantluft.

efter månader av klappklapp-vardag med jobb, träning och rajraj kände min knopp att det var dags för en helg på familjens gård Aspenäs i östergötland. och tänk vad snabbt man kan återfå energin med hjälp av lite frisk luft, eurovision, tupplurer, fiske, pizza och bajsblöjor producerade av dess små sötsaker:

image11
systerbarn/gosrumpor: isak & nora.

mina drömmars stadsdel.

nyklippt o nöjd gick jag ut från MOC och vandrade söders gator i solen.
tänkte att "här ska jag bo en vacker dag."

nu ska jag in och njuta av att F12 äntligen finns tillgängligt igen.

image7

zoolofili.

när sam beam var liten brukade han åka till sin morfars farm ute på landsbygden. han var ett gossebarn som älskade att klappa kossorna. tre decennier fram i tiden hade samma gosse vuxit till en man med en musikkarriär, där han som Iron & Wine framförde dessa rader ur The sea and the rythm:


Tonight, we're the sea and the salty breeze

the milk from your breast is on my lips (???)

and lovelier words from your mouth to me
when salty my sweat and fingertips
Our hands they seek the end of afternoon
My hands believe and move over you

uppenbarligen hade en alldeles särskild kärlek uppstått, de där svunna sommrarna på morfars farm.  

sam. du älskar dina kossor på "fel sätt".


pojken och staketet.

igår skrev jag om olika anledningar till koncentrationssvårigheter. om ni var uppmärksamma så märkte ni att jag inte drog upp ADHD som möjlig faktor. det blev liksom helt plötsligt ett för känsligt ämne för att dra upp i bloggen. jag fick för mig att jag hade AHDH.

jag gjorde lite research på typiska adhd-beteenden och fann läskigt många likheter.

- Barnet har ofta svårt att bibehålla uppmärksamhet inför uppgifter och lekar.

- Barnet undviker ofta, ogillar eller är ovilligt att utföra uppgifter som kräver mental uthållighet (till exempel skolarbete eller läxor).

- Barnet tappar ofta bort saker som är nödvändiga för olika aktiviteter (till exempel leksaker, läxmaterial, pennor, böcker eller verktyg).

- Barnet är ofta lättdistraherat av saker som händer i omgivningen.

- Barnet är ofta glömskt i det dagliga livet.

- Barnet har ofta svårt att vara stilla med händer eller fötter eller kan inte sitta stilla.

- Barnet springer ofta omkring, klänger eller klättrar mer än vad som anses lämpligt för situationen (hos ungdomar och vuxna kan detta vara begränsat till en känsla av inre rastlöshet).

- Barnet har ofta svårt att vänta på sin tur.

under eftermiddagen tenderade tankarna att glida in på ämnet igen. det där rackarns dagdrömmeriet alltså. ("All you have to do is tilt your head to the left, close your eyes, and let your mind soar like an eeeeeagle." - JD.)

tänk om jag faktiskt hade adhd?

men alla dessa tankar föll platt till marken när jag kom hem och fick syn på en pojke från grannskapet, som satt och blockerade ytterdörren på vår veranda.

de senaste veckorna har han nämilgen fört osammanhängde diskussioner angående byggandet av vår trätrall. han ansåg att byggandet gick alldeles för sakta, han var på min far och frågade ut honom om detta bygge och när det skulle bli klart egentligen. när min far inte var hemma så frågade han mig och mor vart han höll hus. en dag öppnade han till och med vår ytterdörr, travade in ställde sig på vardagsrumsgolvet med sina lortiga skor, samtidigt som en ordvåg vällde ur hans lilla hyperaktiva gap: "närkommerRolandhem?närskahanbyggaklartrallen?jagtyckeromattätasnor".

jag: hej pelle!
snorunge: varför har ni byggt ett staket här?
jag: för vi tyckte att det var fint. tycker inte du det?
snorunge, som nu stod och ryckte i frenetiskt i staketet: men ni kan inte bygga ett staket häääär! jag kan inte sitta vid vår fjärilsbuske dååååå!
jag: kan du inte sitta på gräsmattan istället då?

snorungen, som inte lyssnar på tilltal, springer över till vår rabatt, rycker upp ett gäng blommor med rötterna, springer tillbaka till sin tomt, slänger blomorrna i huvudet på sin lillasyster som börjar tjuta, stampar HÅRT ett par gånger i marken, riktar en svajjig spark mot staketet, tappar balansen och faller handlöst in i fjärilsbusken.

jag: [tystnad]
snorungen, vars fötter är det enda jag kan urskönja ur syrenbuskens bladverk: [ansträngt väsande andetag]
jag, från springan till dörren jag sakta stänger och backar ifrån:
okej pelle. hej då.

mina damer och herrar, jag hade just bevittnat en enmansakt i typiska adhd-beteenden och jag kände mig inte ett dugg orolig för min egen sans längre.

medvetslös?

jag har alltid vetat att jag är en dagdrömmare. men idag gick det upp för mig att mitt dagdrömmande är direkt farligt för min hälsa. fan, rentav livsfarligt.


jag satt i bilen och hade precis passerat ältasjön på min väg till jobbet. det var här mitt medvetande gled in i ett diffust blurr och om jag minns det korrekt så satt jag och dividerade huruvida jag skulle följa med ner till huset i östergötland i helgen eller ej.


ca 3 minuter senare, framme vid stoppljusen i norra sköndal rycktes jag ur mina drömmar när bilarna framför bromsade in för rött ljus. då insåg jag att jag hade varit helt väck bakom ratten. vaken och fysiskt närvarande, men samtidigt någon helt annanstans.


utdrag ur wikipedia.se:


Kategori: Psykiska störningar

"Vem som helst kan få tillfälliga koncentrationssvårigheter av t.ex. stress, sömnbrist, näringsbrist eller förälskelser. I enskilda fall kan det vara svårt att bedöma om koncentrationssvårigheterna beror på stress eller ADHD."


Kategori: Psykologi

"Att vara omedveten betyder då att överhuvudtaget inte ha varseblivit något: till exempel därför att man har uppmärksamheten inriktad på något annat eller helt enkelt därför att man är medvetslös."


stressad? nej.

sömnbehov? ja.

näringsbrist? om det vore så väl.

förälskad? icke.

medvetslös? den kommande helgen, möjligtvis. (ursch, vad fjortonårigt sagt)


jag kan inte annat än dra slutsatsen att jag måste åka hem efter jobbet ikväll, slänga mig på soffan och somna in till en lättsmält komedi med armarna kärleksfullt omslingrade den där efterlängtade chipspåsen.
jag åt faktiskt bara en sallad till lunch så jag ändrar mitt svar till: näringsbrist?
utsvulten! (på kärlek och chips.)


kvällens bedrift.

det är med en blanding av darrande fingrar och trådlöst tangentbord med batteribrist som detta inlägg kommer bli en pärs att skriva. men just nu känner jag att jag kan conquer all och ångar därför på.

när jag kom hem från jobbet idag kände jag endast och bara för att lägga mig på soffan och dö. eller åtminstone krypa ner framför en gosig film och äta grillchips. långt, långt in i bakhuvet låg den förträngda planen om att träna och jag drog mig in i grevens minut att hoppa i träningskläderna. ni vet, tog extra lång tid på mig vid middagsbordet, plockade undan helgens kläder som jag slängt på golvet i åtrå efter sängens mjuka komfort samt stod och valde mellan 5 olika träningstoppar som alla antingen var för korta eller för fula.

klockan slog 15 minuter innan passets start och valet föll tillslut på en sunkig gammal tischa från fotbollskarriären i hammarby. jag slängde på mig en hoodie å sneakers och rusade ut till Nisse som fick stå emot skarpa svängar när jag hafsigt rattade ner honom till Friskis.

efter en och en halv timme sladdrade jag ut ur den ångande salen med svetten droppandes (som en annan äcklig gubbe som svettas liter bara man nämner ordet Motion) och med värk i muskler jag inte visste existerade i min kropp.

and i'll tell you - ki box är kanske den effektivaste terapin någonsin. ni som känner mig vet att jag är en glad skit, men idag fick jag en extra kick ur ett gäng aggressioner som härjat runt i mitt huvud. de är poff borta nu.

världens tröttaste tjej tackar för sig och rullar över till säcken.

hej!

fördärva mig i förströelse.

idag är jag olidligt rastlös. sitter på kontoret och har just bläddrat igenom min isbjörns-kalender som jag fick av min förra arbetsgivare i julklapp (tack! ..eller?) och räknade ut att jag endast har 4½ vecka kvar tills jag får sommarlov.

och det har varit samma visa varje måndag i 2 månaders tid nu. jag har kommit tillbaka till jobbet, omänskligt sliten efter helgen och bara längtat till helgen igen. jag lever för helgen. den ger mig liksom en liten försmak av hur sommaren kommer bli.


för i sommar kan jag sova tills jag jag inte vill sova längre. jag kan ha picknick i parken med vänner. och dricka vin på vardagar. jag kan åka ut i skärgården, fantisera om Saltkråkan och ta nattliga nakendopp. solen kommer bleka mitt hår och bränna min näsa (men inte ge mig den där fina bruna färgen jag alltid önskat mig. min mor lät mig inte ärva något pigment och jag är fördömd till ett liv i blekhet). jag kan få förbanna mig över sönderkliade myggbett. och gå på musikfestival i gummistövlar.


men fram tills dess får jag sitta här på min snurrstol och dingla rastlöst med benen över kaffefläckarna jag skapat i heltäckningsmattan. solen lyser i mitt ansikte men det är mest irriterande, för det är en tjock glasskiva emellan oss och strålarna pinar mina ögon.


jaha. nu fick jag just ett mail med en teknisk specifikation på en testversion av ett arkiveringssystem som jag leder projektet för. 22 sidor med pure kinesiska som jag måste komma med kommentarer till. kunde det inte ha varit ett mail från fejjan med en notis om att någon skrivit på min vägg istället? eller till och med någon tönt som vill att jag addar en applikation? ge mig! tillfredställ min patetiska desperation av förströelse!


det enda jag behöver läsa i sommar är mitt favvismagasin Pause.


SOMMAR, kom hiiiiit!


det nya fem i tre ragget.

ljusets inbrott hägrade och jag kände att jag verkligen inte orkade dra vidare från berns. det nordiska ljuset i all ära, men det är något som kryper i min kropp när mörkret tackar för sig och Ljuset entrar scenen för att sprida ångest över stockholms nattdjur. jag ville hem. emilie hade däremot fortfarande lågan uppe och ville fortsätta ut i vimlet, så vi sa hej och tack, hon styrde sina steg mot spy bar och jag mot den fördömda Nattbussen.

jag klackade upp till sergels torg med ipodlurarna i öronen och insåg att jag faktiskt hade 5 min på mig att kila in på 7elva och köpa en kopp värmande te till min frusna lekamen. vid övergångsstället precis innan butiken var det ett par araber som spelade bongotrummor och flöjt. runtom ramlade ett gäng fulla svennar runt och gjorde nåt slags attempt att dansa folkdansen de lärde sig på charterresan till Alanya förra sommaren.

det var här jag kände i ögonvrån hur någon gled upp längs min sida och yttrade något som drunknade i The views "Skag trendy" som dånade i mina öron. jag försökte för en kort sekund utnyttja den klassiska "jag-har-hörlurar-på-mig-och-varken-ser-hör-eller-bryr-mig-om-vad-du-säger"-taktiken, men ångrade mig när jag faktiskt slängde en snabb blick åt killens håll. han var en hunk. inget svart-taxi mungo som jag hade väntat mig.

så jag sänkte garden en aning, tog av mig hörlurarna och började samtala med denna herre som gjorde mig sällskap till mitt te-inköp. vi pratade arabmusik. han var norrifrån stan. han hade varit ute på söder under kvällen. han följde mig till busshållplatsen. han var trevlig. han frågade mig om jag inte skulle följa med honom hem.

SCREEEEEEEEEEEEECH! (ursäkta mitt otroligt fattiga försök att få ner ljudet av häftigt inbromsande bilhjul till skriftform) luuuuuugn nu grabben! vi träffades för, vad, 4 minuter sen? och det tror du är befogenhet nog att jag ska följa med dig hem och dricka te (och jag står ju ffs redan här med en kopp i handen)?!

är det kanske så att desperationsgraden stiger hos fem-i-tre-raggarna när klockan är fem i fyra?

hur som, i min värld funkar det inte så (om du var josh duhamel hade det varit en helt annan sak). så snubben fick fara norrut alena och jag kunde kliva ombord buss 491 och njuta av sällskapet av min ipod, tekopp samt en av emilies hembakta och tillplattade muffins som hon glömt i min väska. yes!


jag har skapat ett monster.

idag har jag varken klivit ur pyjamasen eller borstat tänderna. (när jag tänker på det så smakar det apa i munnen. innan jag skriver vidare så måste jag följa min instinkta tvångstanke att springa och borsta gaddarna... DONE! å, vad mycket bättre det blev!) aaaaaaanywhos, vad jag faktiskt HAR gjort idag är att ägna mig åt min nyblivna hobby - cupcakes bak! dagens sats innehöll hallon + vit choklad och ni hör ju själva - sjuk potential! 

så. jag kladdade ihop smeten (ja, provsmakande fingrar i bunken resulterar i klet) och blandade i de frusna hallonen. när den vita chokladen skulle i gjorde jag den förfärliga upptäckten att min fummliga inventering av skafferiet inte hade varit helt hundra (ett bakfullt huvud räcker inte hela vägen). den vita chokladen låg snällt och väntade vid bakhyllan på ICA. därav fick smeten stå framme på köksbänken tills jag lyckades skaffa fram den där förbannade chokladen. dumt. mycket dumt.

för när jag väl hackat chockladen, rört ner den i smeten, klickat upp smeten i formar och drämt in plåten i ugnen så placerade jag mig på huk framför spisen såg ofrivilligt på hur mina små söta skapelser förvandlades till små groteska missfoster. den förrädiska smeten liksom sakta gleeeeeeeed över formkanten och ner på plåten. det var ungefär som att bevittna Proteus syndrom utveckla sig i fastforward.

tydligen ska man inte låta en färdigblandad smet stå framme och vänta på bakning.

skit också.

här är dock de som klarade sig någorlunda väl ur katastrofen (om ni är uppmärksamma så ser ni att jag även hade gjort en felberäkning på coctailkörsbär. gah.)

koppkakor!


dagens gnäll.

som ni alla redan vet är bloggar till för att sprida hat och negativitet ut i cyberrymden. här är dagens klagomål från mig.


idag jag stör mig på:


viskande reklamer.

tänk all aggression som redan kokar i bilköerna när musiken avbryts för reklam (marknadsförare, gå och dö. snälla.) och en väääääsande röst fyller kupén. merparten av företagets köpta reklamtid i radion framförs med den sedvanliga Pablo Franciso rösten men (ett stort och crucial Men) avslutas med den där viskande rösten som lite klämmigt avslutar med "PSSSSSSSSSSSST, nu finns vi även i göteborg!".


andra reklamer (detta är seriekrocksmaterial) viskar sig igenom heeela jääävla reklamen och iiiiiiiiiiiiilar längs hela min ryggrad liksom ljudet av fingernaglar mot en svart tavla. (resfeber.se, jag är mäkta besviken.)


så jag ställer er frågan: är det inte otolerant mycket viskande som sprider irritation i etern just nu? (svaret är självfallet: "Jo fyäcklarns vad mycket!")


vet ni varför?
strategisk kommunikation. det är alltså en ny fluga i kommunikationsvärlden, då man har kommit på att man fångar fler lyssnares uppmärksamhet om man viskar iställer för vrålar.


är det en galenpanna som VRÅLAR ut extraerbjudanden från Rusta så stänger lyssnarna automatiskt av hörseln för att det är så förbannat jävla skitjobbigt att lyssna på.


nej. de har istället tagit vara på folks hopplöst enträgna nyfikenhet och svaga karaktär vad det gäller tjyvlyssning av saker som inte berör dom. viskande reklamer.. bah! jävla strategiskt kommunicerande jävlar.


har inte er mamma lärt er att det är FULT att viska?


stockholms primater.

när man entrar området kring östermalmstorg, träder man in i en zon där andra lagar och normer råder. är du Någon, är stureplan din laglösa lekplats. är du vanlig dödlig så kan du lika gärna vrida upp armen på ryggen och slänga dig med ansiktet i trottoaren själv. du blir ju utslängd förr eller senare ändå (om du är en lycklig bastard som lyckats ta dig in, det vill säga).


ja, för att klargöra gäller detta givetvis bara om du är född med snopp.


själv hade jag fördelen att födas med ett vipkort (notering: två bröst) runt halsen (notering: där dom ska sitta) och detta är självfallet en betydligt mycket värdefullare resurs.


så. jag och E (också född med bröst) var ute på en Runda i lördags. kvällen inleddes att med att avnjuta den medelhavslika värmen med varsin delikat kanna öl vid ett BORD (sällsynt föremål i kvällssolen) på den så innerligt efterlängtade mosebacketerrassen. efter en svängom på Ljungen och en halvtimmes bökande på ett sedvanligt knökfullt Riche landade vi ett gäng timmar senare på 2:35.1. busta hade spelat och det var sjukligt mycket sköningar som spateserade runtom i lokalerna.

men självfallet finns det alltid tämligen osköna vargar bland fåren. och en av dessa lyckades E bli upplockad av när jag under ett obevakat ögonblick lämnade henne åt sitt öde. en av de stora kanalernas producent hade fått smak för en bit lammkotlett och innan jag ens hann säga Gonorré hade han dragit både E och mig vidare till nästa ställe i natten (som inte längre var natt - ångestframkallande jävla ljus).


och då undrar jag (efter att ha upplevt en timme med denna människa) - hur kommer det sig att de kända personligheter som flanerar i stockholms nattliv (nu snackar vi inte bara hushållsnamn, utan också avdankade d-kändisar som hängt på sture för länge) med efterhängsa undersåtar samt madrasser nästan ALLTID uppför sig som brunstiga apor på kola?

jag väntar fortfarande på svar.

för övrigt har jag räknat ut att jag använder ordet Bajs i 25 % av mina inlägg.



fotnot. E är, som hon själv skulle uttrycka det, ingen "knullbrud", så teveproducenten fick snopet gå hem med snoppen mellan benen.


en skitsak.

på min arbetsplats har vi 3 toaletter. och dessa arma toaletter får ta nåt sjukt massa skit. jag vet inte hur många gånger per dag jag låser dörren om mig på toaletten till vänster (min favorit, holla!) och fullkomligt slås omkull av den mördande bajslukten! men det här mina vänner, är inte det värsta av allt.
 

för att efter mina kollegor har björnat, klämt en kabel, gjort en touchdown, bakat negerbollar, tvåat, kackat, klubbat, pudrat näsan, offrat till porslinsguden, kalla det vad fan du vill, så torkar dom sig (förhoppningsvis), spolar (bravo!), går sedan tillbaka till sina arbetsplatser (säkerligen utan att tvätta händerna, era sluskar!) och fortsätter att knappa på sina bacillhärder till tangentbord.
 

vad är problemet tänker ni? JO, problemet är att JAG, otaliga gånger varje dag, får borsta skålen ren för att DOM har lämnat fartränder efter sig! jag vill väl för fasen inte öppna dörren och möta en hord av människor på kö som går in efter mig, ser dessa fartränder och tänker "Ursch, den där S är en riktig skit!" när det inte ens var jag som var boven i dramat!
 

sluta producera så jävla mycket bajs, era jävla slipsnissar! gör vad som helst!! håll er tills ni kommer hem, släpp dumpen bakom en buske på parkeringen, använd en buttplugg, vad fan - SLUTA ÄT!


överdoserad på Hans charm i Sanningens ögonblick.

jag slözappade i soffan med båda ögonen på halvöppning och rös till av obehag när det totalt osköna förnedringsprogrammet Sanningens Ögonblick flickrade förbi. jag fortsatte jobba mig uppåt i kanalerna och hade tillslut gått igenom alla skitprogram och började för sjätte gången om på Ettan. när jag åter igen landade på 5:an var det något som ändå fångade mitt svårflörtade intresse.

det var Hans från Hudiksvall. han avbröt mitt zappande (till min tummes stora glädje, som vid det här laget var vriden i en ytterst oergonomisk muppställning som resultat av mitt rastlösa pickande på kontrollen) och jag satt helt plötsligt upp i soffan och LOG framför teven (och jag kollar aldrig ens på teve, wtf?), detta för att en fjant från Hudik med ett leende på läpparna avslöjade att han bajsat från en bro i österrike.

...

JÄVLA charmtönt! jag älskar bajsanekdoter, du hade mig hookad redan där!

så jag efterlyser:
Hans från Sanningens ögonblick.
levererad till min dörr imorgon klockan 20:00.
jag bjuder på ljummen tysklandsöl och micropopcorn om du bara fyrar av ett av de där knäsvagande leendena och hånglar med mig istället för Janne Björkander.


han har koka kola-vener, han vet inte sitt eget namn.

han försökte sno MINA tillhörigheter.


PUNK!


era snikiga rävar!

sitter och smygbloggar på jobbet (you tell, you die.) och la märke till en ofantlig avvikelse i denna publika personliga dagbok.

för jag är av det Blåödga släktet. jag är en av dom som tror att bloggandet fungerar precis likadant som när man var 9 år, hade en rosa dagbok med kattungar på och ett hänglås som vilken dåren som helst kunde knäppa upp utan nyckel. här kråkade jag ner 1-10 listor på killar som jag var kär i (den veckan) och anteckningar om vinster och förluster av kulor i sandlådan på rasterna.

denna blogg är alltså inget annat än ett digital klotterblock för mitt minne. det är ingen av mina som känner till denna smaskiga guldgruva och så hade jag tänkt att det skulle förbli.

MEN mina storslagna planer gick tvärt ner i stöpet när jag för första gången idag kollade statisiken på denna blogg. fram till igår låg den genomsnittliga siffran på unika besökare runt 3-4 pers, men idag hade linjediagrammet med antalet besökare som varit inne och läst MIN dagbok - skjutit spikrakt upp i det virtuella taket.

...

jag känner mig abrupt uppryckt ur min luddiga drömvärld.

för i min värld studsar alla runt bland skära moln och regnbågar, äter oändligt mycket ostbågar utan att bli feta och framför allt - har sina tankar i fred. 

ni har tvingat på mig verkligheten, där bloggare basunerar ut sina senaste erövringar på krogen (DET kommer ni aldrig få ur mig, era blodtörstiga gamar) och tips om läppglans de sponsrats med... vilket ni förvisso mer än gärna kan få tvinga på mig. gratis smink mot fina recensioner - är det en deal?

så. då återstår det inte mer än att säga:

Välkommen till min blogg, era gluttare!


klämdag.

min väckarklocka är ställd på 05:50 och jag är den enda jag känner som ska jobba imorgon. detta ska jag göra endast på grund av min bristande förmåga i att styra upp någon form av ledighet (jag är alltså för lat för att kunna vara lat. makes sence?).

att jobba imorgon känns lika lockande som att äta bajs.


om du hade sett mig fira valborg för 8 år sen.

klockan nio på kvällen, precis lagom till att barnfamiljerna lämnat sitt firande vid elden och jag själv sagt adjö till mina orådsanande föräldrar, mötte jag upp någon snubbe som lyckats fixa folköl varefter jag sprayade hårsprej på majbålen (pssssccccccch ... "sooooofliiiee, schläck min ärm FÖR FAN!!") och blev sådär fantastiskt full som bara en fjortonåring kan bli på ett halvt sexpack öl.

om du hade sett mig fira valborg för 8 år sen, hade du känt igen dig.

idag har jag en oändligt mycket vuxnare valborgstradition. klockan nio på förmiddagen knäcker jag min första starköl, hårsprayen (som jag numer använder som hårspray) har jag ditchat helt eftersom jag av erfarenhet vet att ingen sådan i världen kan motstå 12 timmars valborgshäng i uppsala och allt vad det innebär.

den enda likheten med och nu är att jag fortfarande blir sådär fantastiskt full som bara en fjortonåring kan bli på ett halvt sexpack öl.

RSS 2.0