våld löser inget.

Jag är en bitter cykelägare. Varje gång jag går förbi cykelstället på väg ner på stan stinger det till i kroppen. Där står hon, låst. Jättelåst. Låset har krånglat ända sedan Mathias var tillfällig delägare till henne och den senaste veckan har jag varit senkommen till flera föreläsningar för att jag, i min stress, glömt bort att jag inte ens får in nyckeln i låset. Efter några minuters envist meck, har jag utan cykel och med andan i halsen fått pinna ner till Ekonomikum med ilfart.

Igår införskaffade jag dock en låsspray på Clas Olson för 14,50 och såg framför mig hur låset, endast vid åsynen av sin frälsare, skulle poppa öppet. Icke. Jag förbrukade halva flaskan, vred, ruckade och bankade på nyckeln tills fingrarna skavde. Men jag fick inte upp det förbannade låset. Så, med nyckeln fortfarande i, riktade jag tillslut en väl preciserad spark mot låset.

BAM!


Nu är jag en bitter cykelägare med ena halvan av cykelnyckeln på nyckelknippan och andra halvan i låset.

ödmjukhet.

Simon är 6 år gammal. Sen 1,5 år tillbaka kämpar han mot leukemi. Hans pappa är en barndomsvän till min bror, en vän till familjen. Jag har läst både Micke och Åsas (hans fru, Simons mamma) bloggar idag och det är svårt att föreställa sig vad de går igenom. Jag har läst om både Simon och andra barns kamp mot den förjävliga cancern och tårarna har strömmat. Jag hoppas hoppas hoppas att Simon och de andra barnen snart vinner mot sjukdomen. Jag hoppas att de snart kan få leva som barn igen.

Familjen Wallenholm, jag tänker på er.

Barncancerfonden.

pow!

Män som svettas nåt kolossalt på gympapasset. De svettas så att det droppar och bildas små hala svettpölar på golvet. Man tittar lätt äcklat på karln med genomsur t-shirt och hoppas att man slipper göra armhävningar över hans utsöndringar.

Igår var jag äcklig.

Jag svettades så att det droppade och bildades små hala svettpölar på golvet. Jag kände medmotionärernas lätt äcklade blickar där jag stod med genomsur t-shirt och jag såg hur de hoppades att de skulle slippa att göra armhävningar över mina utsöndringar.

Ki box pass på Friskis är helt jävla underbart. Aldrig någonsin är jag närmare döden än under ett box-pass, och aldrig någonsin är jag så nöjd med livet när jag går ut genom Friskis dörrar.

det här är ingen jäkla matblogg.

Inte heller är det en blogg där jag fotar precis allt gör, har på mig eller förtär. Det är är en blogg fylld med skitsnack och skitsnack allena. Och varför jag publicerar följande bild, och anledningen till denna hajpade matfixering är följande. När jag i slutet av månaden sitter med skafferiets bottenskrap på tallriken framför mig, ska jag titta tillbaka på dessa bilder, minnas hur gott det var, och ge fan i att springa och köpa avancerad och dyr mat så fort pengarna rullar in. Jag ska minnas hur jag de senaste veckorna har överlevt genom att reducera mitt öldrickande (smärta!) och rensa frysen på ätbara ting (frost). Jag ska alltid äta skitmat. Alltid.


Ungstekt kycklingfilé med quinoasallad, svarta bönor, avokado, rödlök och gurka.

Beskåda. Noga och länge Sanna.
Gå sedan och laga till ett lass makaroner, prutta på sparsamt med ketchup och NJUT! (Kom igen, försök åtminstone)

pasta och ketchup.

Jag är trött på skiten. Jag är trött på fiskpinnar, havregrynsgröt, stuvade makaroner och köttbullar. Jag är trött på nudlar. Och såhär precis efter att CSN har rullat in unnar jag mig att vara trött på skiten. Såhär precis efter att CSN har rullat in äter jag halloumi och färdigskuren frisésallad.



Tills jag om en vecka är utfattig och tillbaka på studentkost igen.

you stupid fuck.

Dödsångest. Tjugo minuter av kallsvett och isande livsrädsla. Jag cyklade fram och tillbaka till ICA Väst utan kontroll över cykeln. Fordonshelsiket styrdes totalt och fullt ut av moddspår och isfläckar, vilket fick mig tänka på vem som skulle få min gamla potta när jag dör i diket mellan Flogsta och Triangeln.

vad är konst?

Fick ett brev av min farbror, tillika favoritkonstnär, idag. I kuvertet hade han lämnat ett kollage. I sin enkelhet och färggladhet är det konst för mig.


min koncentrationsnivå i bilder.

Dagens föreläsning var mäkta intressant.


make a run.

Jag svävar mellan gränslös lycka och bottenlös förtvivlan stup i ett. Mitt standardmode är lycka, men mest hela tiden kommer Förtvivlan farande som en pianoflygel från klar himmel och krossar mitt humör. Som när jag skulle installera min nya portabla hårddisk - som kraschar Kurt. Han dog totalt för en stund, men tapper laptop som han är lyckades han starta om och återhämta sig fullt ut. Eller som när jag fick en deja vú känsla från i höstas (då jag var struken från mitt program) när jag imorse upptäckte att det inte räckte med att vara antagen, utan att man också skulle registrera sig för att få läsa MKV a. Det fixade sig dock efter lite pul. Jag upptäckte även att jag hade 150 kr i försening- och övertrasseringsavgift på mitt nya konto, där det även saknades 290 kr i kortavgift. Det är bara att resa sig upp igen, borsta bort träflisor och pianotangenter, ta en huvudvärkstablett och hoppas på att man slipper den flygande förtvivlan för en stund framöver.

Livet är gött, ibland.


hemsläp.

Livet är gött. Jag är pyttebitter av töntiga anledningar men överlever med nudlar och falafel. Vi kommer at dö-ööö-ööö-ööö samtidigt du och jag. Och så älskar jag fylleinlägg, precis som du.


sanna: is on/OFF.

Jag är totalt dränerad på pepp. Fem dagar av branta backar, after ski och lantisdans har tagit ut sin rätt. För all del - Åre är bananas.


jag vill alltid leva.

Imorgon bitterbitti drar jag till Åre. Jag återfinns där fram till torsdag nästa vecka och hemvänder förhoppningsvis i helt skick.

WHOOP WHOOP!


en mi corazón.

Vi dansar salsa med tvillingarna.


varför?

Obehagskänslorna. Fick just reda på att Emilie hoppade från Alviksbron. Hon hade alltid ett leende på läpparna. När dog det ut? Varför dog det ut? Vad fick henne att vilja ta sitt eget liv? Jag mår illa.

vila i frid.

Vad är det som händer? Varför? Varför just dom?

Den 28:e december var en svart dag för hela Tyresö. Johan gick bort. Och i lördags försvann även Emilie L från oss. Jag kände inte Johan och Emilie väl, men jag känner sorgen i mina vänners ögon.

När tar det slut?

bästa svängen hökarängen!

Dagens fynd:
Den hetaste overallen norr om ekvatorn! 50 riksdaler på loppis i Hökarängen och min sällskapsresa är gjord redan innan den börjat! För på lördag rullar bilen upp mot Åre och jag kommer ha det hetaste korvskinnet i backen!

Ladies and gents,
beskåda skönheten!

Här ser ni mig i min bästa imitation av modebloggposen (tyvärr var jag inte kissnödig nog, så här har ni en version utan inåtvända fötter, knän eller andra kroppsdelar.)


seven hit wonders.

Det rycker i resnerven igen.



1. Colossseum.
2. Petra.
3. Taj Mahal.
4. Kinesiska muren. Igen.
5. Chichén Itzá.
6. Machu Picchu
7. Cristo Redentor.

panta burkar.

Musikkollektivet 50x50. Now THAT'S some bra skit. Kvällen spenderades framför scenen på Mosebacke där vi svängde med till tidigare nämnda band. Efter spelningen trillade jag och Emilie ner på Ljungen, stället där mångt och mycket har utspelat sig under våran vår. Stället som dom hade dekorerat fint kvällen till ära. Kvällen som kanske blir vår sista där för en lång, lång tid. Nu har vi sänghäng med varsin laptop på täcket i hennes mammas dubbelsäng. Här är hennes kontribut till kvällens summa av kardemumman.


häng över.

Årets mesta bakisdag. Vaknade av att Nora och Isak, 1 år, höll låda så det rungade i hela huset. Och i min skalle. Knallade upp med håret på kant och ögonen rödsprängda och möttes av ett "Vad fan gör du uppe såhär tidigt?" när jag stapplat halvvägs nerför trappan. Mamma satt med förvånad blick och en unge på varje knä. "Erwugrrrrrl... Vad fan är klockan då?"  undrade jag och gnuggade bort gruset i ögonen. "Halv åtta, gå och lägg dig." Sagt och gjort, utan tjat. Efter ett friskt glas vatten för att mildra resan genom Bakfyllans jävliga rike, rasade jag ner i sängens mjuka famn igen.

Efter ett andra uppvaknande, med det där glaset vatten att tacka för att huvudet bultade mindre, stojade jag med monstrerna och åt chokladkaka till frukost. Sen åkte jag och syster och käkade kebab på Lilla Italien och tog en vandring på Albys is. Åter hemma sov jag i 3 timmar framför vänner-marathon och avslutade årets mest bakfulla dag med chips- och diphäng hos Tove. Oslagbart.


nyhet.

Hej 2009! Jag såg dig i ögonen och beklagade sorgen.

RSS 2.0