det tog slut.

nej, jag pratar inte om em.

jag pratar om mina suketter till kaffet. och batterierna i min jobbtelefon.

och min anställning.

det är slut. över. FINITO!

jag är fri och världens lyckligaste arbetslösa tjej.

kjelle is my homeboy.



vilken fantastisk bitterf*tta.

nyckeln till frihet.

..är ytterligare två dagars jobb. jag behöver inte ens åla mig igenom en skitränna med rännskita.

10 veckors frihet. man tackar!


ska vi ligga?

02.55, debaser slussens uteservering.

kille: ursäkta mig, har du en syster?
jag: ja, hurså?
kille: för att jag skulle mycket hellre ligga med dig än henne.

jag var impad av pickup-linen. men inte impad.

flyg fula fluga flyg.

att något som stör en som en tånagel i ögat varje gång man går till sängs alltid hinner försvinna ur minnet tills nästa gång undertecknad ska hit the säck. jag har nämligen en fluga som bor i mitt fönster. han har flyttat in där. jag tror det rör sig om något bråk med frugan. han har skapat sig en frizon i mellanrummet mellan de dubbla fönsterglasen och liksom blivit ungkarl på nytt. han spelar x-box, knäcker starköl och spelar death metal på högsta volym.


ja alltså, det är vad jag tror att han gör men det kan jag ju inte veta fo' sure. ljudet konverteras ju naturligtvis från djurljud till människorljud, precis som i alla tecknade filmer (ni vet som när lejonet Alex i den animerade filmen Madagaskar frågar om vägen till tunnelbanan, vilket endast uppfattas som ett skräckinjagande lejonryt av människopoliserna, varpå sistnämnda sätter en bedövningspil i halsen på Alex). klassiska missförstånd i kommunikationen.


så jag ligger där i min säng och stör mig till sinnesjukhet på det buzzzzzzzzzzzzzande ljudet från xboxet. medan flugan, som antagligen inte alls har blivit utslängd av kärringen utan bara ofrivilligt råkade hamna mellan glasen i mitt fönster, viftar frenetiskt på vingarna, bumpar desperat in i glaset och vrålar "SLÄÄÄÄPP UUUUT MIIIIG!" med en touch av dödsångest.


till slut somnar jag. endast för att vakna nästa dag och till kvällen vid läggdags redan ha glömt bort denna hädiska varelse som sprider knappt märkbart oljud i mitt fönster.

hur lång tid tar det för en fluga att dö av syrebrist?


fa-an ta ärlighet.

lunchshoppade rea på indiska. ryckte på måfå åt mig trasor som jag inte hade för avsikt att testa i det svettiga provrummet. klaustrofobin gör sig alltid påmind där. när det var min tur att betala fick jag syn på mitt sista impulsköp och gick iväg från kassan för att håva in linnet av mitt intresse. släntrade tillbaka till kassörskan som suckade "Är du klar nu?". slängde det sista plagget på högen som svar. log.  


kassörska: det blir 387 kr.


kassörskan hade inte blippat in linnet.


tyst Sanna. tyst.


jag: hmm..


ärligt, håll käften.


jag: men..


men ÄR du förståndshandikappad på riktigt? HÅLL. KÄFTEN.


jag: men. drog du verkligen in det sista linnet?


kassörska: näjmen GUD, det gjorde jag ju inte! vad ärlig du är, tack! 516 kr blir det då!


jamen, varsåjävlagod. jag har bara mig själv att skylla om jag måste vara så jävlarns ärlig/dumdristig att jag inte ens kan låta storföretagen skänka mig ett ynka linne på 129 spänn. fan!


flyktsoda.

helt. djävulskt. sjukt. hur mycket jag saknar att vara vift.

mina hall of fame resebilder I.
mina hall of fame resebilder II.


gör min sommar.

  1. gå på en ny bar, håll för innehållsförteckningen på drinkmenyn och beställ en drink vars titel du inte känner igen.
  2. hoppa på en random skärgårdsbåt och se vart du hamnar.
  3. ät ett helt paket ihopknutna kolaremmar på tid.
  4. dansa polka med munspelsmannen utanför 7-eleven på birger jarlsgatan.
  5. åk rollerblades tills du tröttnar och ta bussen hem.

när jag var ute på min senaste resa träffade jag en tjej som hade fått en lista av sina vänner. de hade alla bidragit med ett gäng mer eller mindre vettiga uppgifter och hennes uppdrag var att utföra dessa, dokumentera med kamera och ha sjukt jävla kul, helt enkelt.

ovan har ni ett utkast på min sommar. eran uppgift är att fylla på listan med ytterligare uppdrag och jag LOVAR att fullfölja alla uppdrag. (såvida inte ni är sjuka i huvet och tycker att jag ska äta avföring. sådana förslag förbehåller jag mig rätten att fetignorera.)


så GO, jag vet att ni smygläser - nu är det dags att använda kommentarfältet!


fredag fredag lördag söndag.

gick från jobbet vid halv två i torsdags träffade folke kollade på brölande studenter som nuförtiden har börjat att spruta ÖL på varandra sig själva och åskådare dagisbarn med vinkande flaggor inkluderat gick till spymlan trängdes på riche grälade på inkompetenta vakter på berns väntade på fyllekäkande vänner väntade på vänner som väntade på miljötaxi sparkade på sovande vänner som väntade på miljötaxi påpekade att man inte får en taxi genom att sitta och kura på en bänk fick skåpbilsskjuts hem med jackan som hade jobbat klart på soap vaknade alldeles för sent firade monicas födelsedag med godmat och bål grillade hemma hos fredrik bröt nästan ryggen när jag balanserade ståendes på en balansboll gosade med voffsing kickade fotboll drack kir trapphängde på f12 blev sjuk i huvudet av house-electronica drack rosé drack öl drack fishermansfriend tyckte att house-electronica var suverän dansade till house-electronica promenerade i dagsljus till spy bar spottade i glaset tog nattbussen hem blev väckt av bekant vid min busshållplats intog sängen vaknade för sent igen utgång ikväll.
 
jag önskar att idag vore söndag.

standing in the sunlight laughing.

tänk om solsken fanns i pillerform?

415234-33

vad lite bättre världen skulle vara.


jourhavande vän.

om två veckor och en halv arbetsdag byter jag ut irriterande solstrålar genom kontorsfönster till uvb-strålar mot solkänslig hy. datorskärm mot bok (Paus och Vagabond, det vill säga). rynkor i pannan orsakad av torr kontorsluft mot rynkor pannan orsakad av naiv solning. om två veckor och en halv arbetsdag byter jag ut jobb mot sommarlov.

och jag är av den spontana typen, så i sommar ska jag låta min spontanitet svinga fritt. jag är endast uppbokad över midsommar, peace&love samt vecka 29. då jag vet att det alltid, alltid är överlappning av jobbande vänner och bortresta vänner (som resulterar i att ingen är fri samtidigt) så har jag följande meddelande att annonsera till mina vänner:

om du är hemma och känner för ett häng i parken, båtluff i skärgårn, svir på byn, sandslottsbygge, glass på stan (du bjuder, givetvis), biltripp i europa eller helt enkelt bara vill bjuda med mig på en tripp till NYC  - ring mig!

puss&kram
/din jourhavande vän

 


spela freestyle med fräck musik.

enligt traditionen hade jag glömt att ta mina allergitabletter och även i år dansade världens alla pollen/hödamm/nyspartiklar runt i luften och kloggade igen mitt luftsystem. men med nya spellistan i lurarna kunde jag erövra världen och jag trippade slalom mellan de tungt flåsande tanterna som var utplacerade för att blockera just MIN väg. men undertecknad lät sig inte hindras utan sprang in i vårrusets målfålla vid universitetet efter 27 minuter och 14 sekunder. mycket väl godkänt med tanke på vårens bristande träningskaraktär.

image28

closely monitored.

ni vet när man själv var liten och lekte med sniglar? hur man petade med en pinne på ögonen så att snigeln snabbt drog sig tillbaka in i skalet för att sakta, sakta dra sig ut igen? fyfan vad irriterad snigeln måste ha varit. jag tror inte att snigeln var rädd. bara sjukt jävla irriterad på den här ihärdiga homosapien som aldrig tröttnade på att peta snigeln i ögonen.


ibland råkade man trampa på snigeln också. det sa kras under fötterna och man tyckte det var jätteäckligt och blev förgrymmad på snigeln för att den existerade. men tänkte man någon gång på hur snigeln kände sig? nä. snigeln bara låg där, jämnad till marken utan något hus kvar. förödmjukad.


jag är en snigel, bloggen mitt skal och jag har tre alternativ.

ett. jag låter homosapien peta mig i ögonen och korrigera hur jag lever mitt liv i skalet.
två. jag slemmar fram till en cykelväg och inväntar att homosapien cyklar över och krossar mitt skal till icke-existens.
tre. jag bor kvar i mitt skal, drar på mig skyddsglasögon, tuggar kalcium tills mitt skal är okrossbart och bloggar hur fan jag vill.


min sommardänga.

vårt lokala köpcentrum hade bjudit in till en kväll med HELT CRAZY PRISER!!! och uppträdanden av artister Kända från svensktoppen.

förväntningarna var höga. även jag var helt förtrollad

förväntningar

av min 'which.

wich

till slut klev dom på scenen. det gick ett svischande sus genom publikhavet när 7-åringarna i ett svep drog upp sina mobilkameror och skateboards.

mobilkamera

vissa tyckte att volymen var lite för hög.

tinnitus

andra fann sina jämlikar och krängde en skiva som nu går på högvarv här hemma i radhuset.

trillingarna rolledal

far tröttnade redan efter 5:e repeatvarvet men I'm telling you - bröderna rongedal är SJUKT bra. på riktigt!

och jag tänker fortsätta spela skivan till min frukostmacka sommaren ut. yes!

när stockholm friar.

öppnade kylskåpet och synade hyllorna uppifrån och ner. upprepade syningen igen. och igen. drog tillslut fram Lättat och skidbacken av ost och bredde en skiva skogaholmslimpa med extra mycket smör. på lördagar är det OK. stängde kylen, trippade med iver fram till stereon och bläddrade fram spår nummer 3 på pappas nyinköpta skiva (vars historia kommer i nästa inlägg). tryckte på play och dansade töntdans runtom i köket så väggarna tapetserades med ostskivor. sköljde er återstoden av ostmackan med o'boy och plockade sen upp smulorna som flygit i luften under danssessionen.

drog på mig mina sommrigaste kläder och såg hur bussfan precis rullade in när jag kom nedspringande för backen. sprang luften ur lungorna till nästa hållplats (marion jones skulle inte haft en sportslig) och satt sen och svettades som en annan äckelgubbe i det ändå bastuvarma fordonet. sofie hoppade på några hållplatser senare, slog sig ner brevid och gav mig en konstig blick där jag satt med benen brett isär, armarna utslagna åt sidorna och huvudet tiltat bakåt, flåsandes som en kärring som rökt 3 pack om dagen de senaste 40 åren. "sprang. till. bussen." lyckades jag få fram mellan mina väsande andetag. "oo, okej." sa hon med en sympatisk blick, sen åkte vi in och kollade på maran och käkade picknick i humlan. 

kvällen spenderades innästlad i emilies ben med sofies knän i sidan och linas fötter i ryggen i något slags attempt att få plats på en yta av 1,5 kvadratmeter framför scenen på Skrattstock, långholmen. väl värt mödan då vi fick avnjuta rödvin i plastmugg och skratta oss till magkramp av björn gustafssons bajsanekdoter.

på promenad bort från långholmen längs södermälarstrand pirrade det till i maggropen - ni vet sådär som det antagligen gör när man är töntigt förälskad. jag stod på kajen och fånlog av den varma brisen som fångade min kjol, utsikten över vattnet, stadshusets siluett mot solen som var påväg ner och lämnade himlen med varma färger. tänkte att stockholm inte är så vansinnigt pjåkigt ändå.


image20

RSS 2.0